Taşınma planı | Evden eve taşınma planları | Eşya taşıma planları
top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBarlas Nakliyat

TAŞINMA PLANI YAPMALI MIYIZ?

Güncelleme tarihi: 11 Eyl 2020


Taşınma öncesi dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?




TAŞINMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN PLANLAR NELERDİR ? 


EŞYALARINIZI BİRARAYA YIĞMAYIN..

İnsanlar genellikle acele ve bunalmış hissettiklerinde bilinçsiz kararlar alırlar. Ambalajlama işlerine başlamadan önce eşyalarınızı geniş bir depo yada bir boş odaya yada geniş bir alana alabilirsiniz. Sadece paketlemek için değil, aynı zamanda daha düzenli olur ve duruma göre numaralandırma / isimlendirme yapabilirsiniz.

  • Evinizin her odasını gözden geçirin ve gereksiz eşyaları dört kısıma ayırabilirsiniz: atma, satma, bağışlama ve iade etme

  • Gereksiz kağıtları, gazeteleri vb. ve satabilir veya başkasına verilemicek durumda olan; yeterince iyi durumda olmayan eşyaları atın

  • Satmayı düşündüğünüz eşyaları internetten satabilirsiniz.

  • Yeni aldığınız ama kullanmadığınız eşyanız varsa paketlenmeden iade edin

  • Yerel hayır kurumlarına, hastanelere veya sığınma evlerine nazikçe kullanılmış eşyaları bağışlayabilir yada ihtiyaç sahibi insanlara verebilirsiniz.

  • Bağışladığınız yada sattığınız eşyalar sonrası, taşıyacağınız öğelere bir göz atın. Bazılarının yeni evinizde çalışmayacağına veya sadece taşınmaya değmeyeceğine karar verebilirsiniz.



BİR KİŞİNİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KALDIRABİLMESİ İÇİN KUTULARI PAKETLEYİN.

Paketleme ve taşınma işlemi başlarken, ağır eşyaları kaldırmaktan kaçının. Eşyaların ağırlığına, paketlerken kontrol edebilir yada gözle anlayabilirsiniz. Boyutları için ağır olan kitaplar ve diğer öğeler küçük kutularda paketlenmelidir. Kutu dolmadan önce, kolayca kaldırılabildiğinden emin olmak için test edin. Kutu bir kişinin güvenli bir şekilde kaldırması için yeterince ağır olduğunda, kutunuzu paketleyiniz.


BÜYÜK CAMLARI AMBALAJLARKEN DİKKATLİ OLUN.

Büyük resimleri ve aynaları sarmadan önce, cam boyunca bir "X" oluşturmak için maskeleme bandı kullanın. Bu öğeleri cömertçe sarın ve kartondaki boş alanın hareketi en aza indiren kağıt veya başka bir malzeme ile doldurulduğundan emin olun.





TEHLİKELİ MADDELERİ PAKETLEMEKTEN KAÇININ.

Tehlikeli maddelerin taşınması güvenli değildir ve çoğu evden eve nakliyat firması yine de bunları kabul etmemektedir. Ateşli silahlar taşınmadan önce tüm mühimmattan boşaltılmalıdır. Çim biçme makinelerini ve ekipmanlarını tüm yağ ve gazlardan boşaltın ve kömür marş, gazyağı, propan veya yanıcı herhangi bir kap toplayın. Taşınırken tehlikeli olduğu düşünülen diğer maddeler arasında temizlik ürünleri, mumlar, böcek ilaçları, bitkiler, yangın söndürücüler ve piller bulunur. Bu öğelerin bazıları patlayabilir veya yangına neden olabilir.

Bu öğelerden herhangi biri kullanılabilirse, onları arkadaşlarınıza ve komşularınıza vermeyi deneyin veya sadece tehlikeli madde toplama tesisinde atın.

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page